A bioboltban kaptam egy jó tippet a diákmunkához

Napjainkban egyre nagyobb divat bioboltban vásárolni. Én is gyakran járok oda, többek között ginko biloba készítményekért is. De mire is jó a ginko biloba? Ez egy igazi csodanövény, ugyanis a leveleit rengeteg gyógyászati dologra lehet alkalmazni. Segíti az anyagcserét, magas az antioxidáns tartalma. Többek között az agyi vérellátással kapcsolatos problémák (szédülés, hallás zavarok) kezelésére is használják. Ezenkívül a visszértágulatra is jó hatással van, illetve akár az enyhe vagy közepes mértékű depressziót is enyhítheti. A különböző kutatások azt is kimutatták, hogy az izmok és a bőr vérellátását is javítja, illetve értágító hatása is van.

Ami számomra a legérdekesebb rész volt, hogy javítja, fejleszti a szellemi teljesítőképességet, a koncentrációkészséget. Na, erre bizony elég nagy szükségem van. Ugyanis egyetemre járok, és rengeteg elméleti tudást kell magunkba szívni. Már rengeteg mindennel próbálkoztam, hogy fokozzam a szellemi kapacitásomat, de úgy érzem, hogy lassan már az ereimben is kávé folyik. Pont ezért szeretnék alternatívát találni a problémára, hogy egy kicsit visszafoghassam a kávé fogyasztásomat, mert nem szeretném, hogyha probléma lenne belőle a későbbiekben. A különböző teákkal már kísérleteztem, illetve egyéb házi praktikákat is próbáltam, de sajnos csak minimális sikert tudtam elérni. Ezért reménykedem most abban, hogy talán a ginko biloba majd segít a problémán.

Nemcsak ginko bilobával, hanem hasznos infóval is távoztam a bioboltból

Amire még mindenképp fontos megoldást találnom az az, hogy legyen egy megfelelő diákmunkám. Sajnos manapság már nem nagyon lehet megúszni egyetemistaként, hogy legyen valamilyen állásunk. Persze lehetne felvenni diákhitelt, de ki az aki hitellel szeretné megkezdeni a felnőtt életét? Épp ezért volt nagyon lényeges, hogy találjak egy jó diákszövetkezetet, ahonnan el tudok indulni. A topiwork.hu-val egy viszonylag váratlan helyen, egy bioboltban ismerkedtem meg.

Ahogy korábban is említettem, kitaláltam, hogy próbára teszem a ginko bilobát. El is mentem a bioboltban, hogy keressek valami klassz készítményt. Szerencsére gyorsan találtam egy szimpatikus étrendkiegészítőt, szóval el is indultam a kasszához. Ahogy megyek a sorok között, szembejön velem az egyik volt szaktársam. Egy évig jártunk ugyanazokra az órákra, de ő aztán rájött, hogy nem neki való a szak. Szóval végül sulit váltott. Nagyon megörültünk egymásnak, meg is kérdeztem, hogy mi újság, mi van vele. Elkezdte mesélni, hogy nemrég kezdett diákmunkásként egy szuper helyen, amit a topiwork.hu révén talált meg. Elmesélte, hogy korábban más diákmunka közvetítő szövetkezeteknél is próbálkozott, de vagy az ügyintézéssel voltak problémák, vagy a munka lehetőségek voltak szegényesek.

Aztán némi keresgélés után ráakadt a topiwork.hu-ra, ahol szinte azonnal megtalálta azt a diákmunkát, amire vágyott. Javasolta, hogyha én is gondolkozom diákmunkában, akkor mindenképp látogassak el a weboldalukra. Mesélte, hogy nagyon segítőkészek voltak, szívesen válaszoltak a kérdéseire a topiwork.hu-nál. Annyira lelkes volt a beszámolója, hogy úgy döntöttem én is megnézem magamnak.

A topiwork.hu vajon számomra is tartogat egy jó kis munkát?

Miután hazaértem már be is pötyögtem a keresőbe, hogy “topiwork.hu”. A weboldal első ránézésre nagyon igényesnek tűnt. Letisztult, egyszerűen kezelhető és átlátható – talán így tudnám jellemezni. Tetszett, hogy akár kategória, akár város, akár a munkatípusa alapján is rákereshettem egy-egy munkára. Ha pedig lentebb görgettem, akkor át tudtam futni az aktuális állásokat. Szinte azonnal ki is szúrtam két szimpatikus pozíciót. Ami külön megfogott, hogy külön leírták lépésről lépésre, hogy mi a munkára jelentkezés menete. Ez sajnos nem mindig egyértelmű, és találkoztam már olyan hellyel, ahol sokat kellett keresgélnem az oldalon ahhoz, hogy megtaláljam a szükséges információkat.

A topiwork.hu esetében tényleg egy lényegre törő weboldalt ismerhettem meg, ami kellemes felüdülés volt a számomra. Van egy általános tájékoztató is, ami bemutatja az iskolaszövetkezetet és egyéb hasznos információkat is közzé tesz. Ha pedig valaki konkrétan diákmunkaerőt keres, akkor számukra is van egy aloldal a topiwork.hu-n. Itt leírják, hogy miért érdemes diákmunkaerőt keresni, illetve a pontos menetét is a folyamatnak.

Miután alaposan átrágtam az oldalt, úgy döntöttem, hogy belevágok. Megnéztem még egyszer azt a két állást, ami elsőre szemet szúrt, és leadtam a jelentkezésemet.

Gyorsan találtam munkát, hála a topiwork.hu-nak!

Jelentkeztem mindkét állásra mégpedig úgy, hogy megadtam a nevem, e-mail címem, telefonszámom és feltöltöttem az önéletrajzomat. Ahogy az oldalon is írták első körben felvették velem a kapcsolatot, és csináltak velem egy telefonos interjút. Mivel olyan típusú munkára jelentkeztem, ezért szükség volt arra, hogy bemenjek megírni egy tesztet, hogy valóban rendelkezem-e megfelelő szakmai tudással a pozíció betöltéséhez.

Szerencsére az elbeszélgetés és a teszt is jól sikerült így fel is vettek arra az állásra a kettő közül, amelyiket szimpatikusabbnak találtam. Az egész folyamat a topiwork.hu-val hihetetlenül gördülékenyen zajlott. Őszintén szólva tartottam egy kicsit a dologtól a korábbi rossz tapasztalatok miatt. De végül nem volt semmilyen fennakadás, a fizetésemet is időben megkaptam.

A későbbiekben annyira megszerettem a topiwork.hu-n talált munkát és a céget is, hogy reméltem, a suli után is maradhatok ott. Szerencsére a szimpátia kölcsönös volt, így felajánlottak egy gyakornoki pozíciót a diploma utánra. Ezért különösen hálás voltam a topiwork.hu-nak, hiszen nélkülük nem találtam volna rá erre a nagyszerű lehetőségre.

Az unokatesómnak is segített munkát találni a topiwork.hu!

Mivel nekem valóban bevált a topiwork.hu, ezért elkezdtem ajánlani másoknak is. Első körben az unokatesómnak, aki már a sokadik körét futotta. Szegény nagyon peches volt diákmunka tekintetében. Javasoltam neki, hogy tegyen egy próbát a topiwork.hu-val, mert ott elég jó eséllyel találhat olyan munkát, ami megfelelő a számára. Nála az volt még a nehézség, hogy olyan helyet akart találni, ahol a szakmai gyakorlatát is teljesíteni tudja. Ez egyébként teljesen természetes dolog, sokan keresik azt a diákmunka lehetőséget, ahol a kötelező gyakorlatot is le tudják igazolni a számukra.

Szerencsére a topiwork.hu ismét bebizonyította, hogy egy nagyszerű szervezet! Rövid egyeztetés, keresgélés után az unokatesómnak is sikerült találni egy olyan állást, ami a szakmájának megfelelő, és még a gyakorlatát is el tudja ott végezni.

A topiwork.hu-nál az is nagyszerű, hogy az adminisztrációs része is zökkenőmentesen zajlik. Gyorsan reagálnak, és valóban hasznos segítséget nyújtanak. Pár hete összefutottam azzal a szaktársammal, aki annak idején ajánlotta őket. Megittunk egy kávét és megköszöntem neki újra, hogy ajánlotta a topiwork.hu-t. Azt hiszem, hogy én is és az unokatesóm is nagy bajban lennénk, hogyha nem találkozunk ezzel a nagyszerű szervezettel. Szerintem nagyon fontos, hogy az egyetem alatt mindenki végezzen valamennyi diákmunkát. Sokszor persze nem tud az ember a szakmájához kapcsolódó állást találni, de igazából bármilyen diákmunka hozzájárulhat ahhoz, hogy több élettapasztalata, szakmai tapasztalata legyen egy fiatal felnőttnek. És igazából ez az egyik legfontosabb dolog, hogy mire valaki kikerül az egyetemről, meglegyen a kellő élettapasztalata is. Szóval, hogyha Neked is szükséged lenne diákmunkára, akkor meleg szívvel ajánlom a topiwork.hu-t!