A ginkgófához hasonlóan mi is meríthetünk energiát a Napból

Általánosságban elmondható rólam, hogy nagyon szeretem a növényeket. Az egyik kedvencem a ginkgo biloba, amit gyakran neveznek páfrányfenyőnek vagy egyszerűen ginkgónak. Néha pedig ginkgófának is. A ginkgo biloba valóságos élő kövület, hiszen hihetetlenül régen fejlődött ki, és számos kort és korszakot átélt már. Élő kövületként számos dolgot tanulhatunk tőle. Például azt, hogyan használjuk fel leveleit különböző gyógyászati területeken. Vagy éppen azt, hogy hozzá hasonlóan mi magunk is megpróbálhatunk energiát meríteni a Napból. Természetesen nem arra gondolok, hogy a ginkgóhoz hasonlóan az emberek is meg tudnak tanulni fotoszintetizálni. Hanem arra, hogy a Nap energiájának felhasználásával például teljes otthonok áramszükségletét tudjuk fedezni. Ehhez pedig nincs szükség másra, mint egy jól működő napelemes rendszerre. Nemrég találtam egy nagyszerű weboldalt (a napelemrendszer.info-t), ahol számos napelemekkel kapcsolatos dologról tájékozódhatnak az érdeklődők a napelemes rendszerek alkotóelemeitől kezdve a napelem árak témaköréig.

A napelemrendszer.info weboldal felkeresése hasznos lehet akkor, ha úgy érzed, nem tudsz eleget a napelemes rendszerekről. Akkor, ha eljátszottál már azzal a gondolattal, hogy napelemes rendszert telepítesz otthonodra. És akkor is, ha már ott tartasz, hogy kell egy profi csapat, akik összerakják a rendszert.

Kérdéseid vannak? Itt számos különböző dologra fény derül!

A napelemrendszer.info weboldal nagyon sok napelemes rendszerekkel kapcsolatos kérdést meg tud válaszolni. A kattintástól akkor sem kell tartanod, ah úgy érzed: “tényleg semmit nem tudok a napelemes rendszerekről azon kívül, hogy egyre több háztetőn látok ilyet”. Ezen az oldalon ugyanis lehetőséged van arra, hogy tényleg az abszolút nulláról kezd a tájékozódást. Vagyis indíthatod onnan a napelemes rendszerekkel kapcsolatos fejtágítást, hogy miből is áll egy napelemes rendszer, illetve hogyan is működik pontosan. Választ kaphatsz olyan hülyének tűnő (ugyanakkor szinte mindenkiben felmerülő) kérdésekre, mint például az, hogy mi történik egy napelemes rendszerrel akkor, ha mondjuk ősz van. és egy hétig nemigen süt a nap. De olyan spéci dolgokat is ki tudsz deríteni, mint az, hogy milyenek manapság a napelem árak, vagy éppen az, hogy pontosan hogyan gyakorolhat kedvező hatást a napenergia felhasználása a villanyszámlád összegére.

Az oldal cikkei olyan napelemes rendszerekkel kapcsolatos tévhiteket is megcáfolnak, mint például az, hogy egy ilyen rendszer telepítésének költségei sosem térülnek meg. Sőt az sem igaz, hogy mire elkezdene megtérülni a dolog, cserélheted le a teljes rendszert. A napeemrendszer.info tehát segít meggyőződni arról, hogy a napenergia felhasználása mind a villanyszámla összegének csökkentése, mind pedig a környezetvédelem szempontjából hasznos és megfizethető befektetés.

Ezekből áll össze egy napelemes rendszer

napelem árak

A napelemes rendszerek legismertebb része természetesen maga a napelem modul, amit a házak tetején láthatunk. A napelemrendszer.info oldalon pedig azt is megtudhatjuk, mi kell még egy működő rendszer összeállításához. Egyrészt szükség van egy ún. inverterre, ami a napelemek által begyűjtött energiát olyan árammá alakítja át, amit fel tudsz használni elektromos eszközeitek működtetéséhez. Másrészt kell egy tartószerkezet is, hiszen kel valami, amire teszed a tetőn látható elemeket. Harmadrészt pedig szükséged lesz számos apróbb alkatrészre is, amik segítenek abban, hogy az energia eljusson az eszközökhöz és megfelelően működtesse azokat (ide tartoznak pl. a különféle kábelek és megszakítók is).

Ezért nem lehet felmérés nélkül megmondani, milyen napelem árak vonatkoznak az otthonodra

A napelemrendszer.info a napelem árakkal foglalkozó tájékoztató anyagokat is fel tud mutatni. Ugyanakkor többször is hangsúlyozza: látatlanul, a neked otthont adó ház konkrét helyszíni felmérése nélkül csak hozzávetőleges adatokat lehet mondani. A napelemes rendszerek árát ugyanis leginkább egyedi tényezők határozzák meg.

Az, hogy mekkora költségekkel kell számolnod, függ attól, milyen a tájolása (pl. észak-déli, nyugat-keleti) a háznak, milyen dőlésszögben helyezkedik el a háztető, és természetesen a tájolás és a dőlésszög eredményeként mennyi napfényt kap.

A házra jellemző tulajdonságok mellett az árat befolyásolja az is, hogy az adott otthonban élők mennyi áramot fogyasztanak el, használnak fel naponta. Illetve számítanak egyes jövőre vonatkozó tervek is.

A napelem árakkal kapcsolatos leírásból kiderül az is, hogy sok függ a rendszer összeállításához használt alkatrészek minőségétől is. Az oldal azonban egyáltalán nem ajánlja, hogy egy napelemes rendszer telepítésekor a rosszabb minőségű alkatrészeken spóroljunk. A nem megfelelő minőség ugyanis sokat levehet a rendszer hatékonyságából és működési idejéből, ezáltal pedig könnyen kidobott pénzzé tehet egy amúgy nagyon hasznos befektetést.

Attól függetlenül, hogy a napelem árak kérdése nagyon összetett, sok egyedi tényezőtől függő dolog, a napelemrendszer.info-n hozzávetőleges adatokat találunk arra vonatkozóan, hogy a különböző nagyságú napelemes rendszerek (pl. 11 kilowattos, 15 kilowattos, 20 kilowattos, stb.) telepítéséhez körülbelül mekkora telepítési költségekkel kel számolnod.

Ezek az adatok kezdeti tájékozódáshoz elegendőek. Azonban komolyabb tervezéshez már jobb ötlet árajánlatot kérni az oldalon, vagy élni az ingyenes felmérés lehetőségével.

A napelemrendszer.info-n megtalálod a megfelelő kivitelezőt

A napelemrendszer.info weboldalon amellett, hogy megtalálhatod a választ különböző napelemes rendszerekkel kapcsolatos kérdésekre, arra is lehetőséged van, hogy megtaláld azt a kivitelezőt, aki elkészíti a számodra és otthonod számára tökéletes napelemes rendszert.

Ahhoz, hogy a weboldal partnerei el tudják készíteni a megfelelő árajánlatot, a következő infókat kell megadnod az oldal árajánlatkérő-felületén:

  • kell valami legalább viszonyításra használható érték arról, hogy mennyi a jelenlegi és tervezett villanyszámlád egy havi összege,
  • meg kell adnod a neved, és azt is, hogyan tudnak elérni téged (telefonszám és e-mail-cím),
  • továbbá meg kell jelölnöd azt is, hogy melyik megyében élsz, ettől függően tudnak ugyanis kivitelezőt ajánlani neked.

Az adatok mellett üzenet írására is van lehetőséged, ahol további infókat is megadhatsz, ha szükségét érzed.

Az árajánlatkérés után a weboldal munkatársai továbbítják igényeidet a te megyédben dolgozó partnerüknek, ő pedig megküldi számodra az árajánlatot. A telepítés során a napelemrendszer.info és az általuk ajánlott kivitelező az ügyintézéstől a rendszer üzembe helyezéséig mindenben rendelkezésedre tud állni.

A napelemrendszer.info csak olyan partnerekkel dolgozik, akik valóban profik napelemes rendszerek telepítésében. A rendszereket pedig garantáltan a te otthonodnak megfelelő módon állítják majd össze. Attól sem kell félned, hogy nem a megfelelő minőségű alkatrészeket használnak majd rendszered kiépítéséhez. Ugyanis az oldal csak olyan kivitelezőkkel társul, akik kiváló minőségű napelemekkel és inverterekkel dolgoznak, vagyis az általuk készített rendszer valóban több évtizedig hatékonyan működhet.

Ha érdekel, hogyan nyerhetsz a ginkgófához hasonlóan te is energiát a Napból… Ha tudni szeretnéd pontosan hogyan segít egy napelemes rendszer a villanyszámla költségeinek csökkentésében… Vagy akkor, ha nem tudod, ki telepítheti a neked legjobban megfelelő napelemes rendszert…

Akkor keress válaszokat és megoldást a napelemrendszer.info weboldalon. Itt ugyanis mindenre válasz és megoldást találsz majd.

Ha pedig emelnéd a napelemes rendszerekkel való ismerkedés élményét, ülj be a laptopoddal egy ginkgófa alá. Nekem határozottan jó élményt adott ez a módszer 😉