A természet adta lehetőségeket használni kell

Rengeteg gyógyszer és étrend kiegészítő megtalálható ma már az üzletek polcain, de ezek közül is ki kell választani azt, ami számunkra a legjobb lehet. Én igyekszem a természetes gyógymódok és megoldásokat választani. Így a Ginkgo biloba is megtalálható otthon a polcomon és azon is gondolkozok, hogy a napelem adta lehetőségeket is ki kéne próbálni.

A minap épp az egyik barátommal beszélgettem erről, és ő mesélte, hogy a napelemre állami támogatás is van. Ennek utána is néztem most. A nagy keresgélésben találtam rá a Napelem pályázatok oldalára. Itt tényleg minden információt megtalálhattam amire szükségem volt. Kezdve onnan, hogy milyen kritériumoknak kell megfelelnie a háznak ahhoz, hogy napelemet lehessen rá szerelni, az ügyintézésen át egészen a megvalósításig.

Mindenhez adnak egy kis segítséget, útmutatást, hogy mire érdemes figyelni. Például nagyon fontos, hogy először a házat felmérje egy szakember és megvizsgálja azt, hogy a kritériumoknak megfelel-e. Ilyen kritérium például, hogy ne legyen semmi ami beárnyékolhatja a modulokat, elég erős legyen a tető, megfelelő tájolású legyen és a tető dőlésszöge sem mindegy. Mint látszik, nem egy egyszerű feladatról van szó, így ezt érdemes szakemberre bízni.

Segítséget tudnak nyújtani abban, hogy a jövőben 0 Ft-os villanyszámla születhessen. Miután a jelenlegi fogyasztást tudják, máris meg tudják határozni, hogy mennyi napelemre van szükség ehhez. Szerintem ez nagyszerű, hiszen így biztosra tudok menni, és nem találgatás lesz.

napelem állami támogatás

Felhívják a figyelmet még arra is, hogy érdemes előre gondolkozni, ha esetleg majd bővítésre lenne szükség. Ilyenkor sem kell megijedni, hiszen van erre lehetőség. Viszont ilyenkor már új inverterre van szükség, nem elég pár új panel telepítése. Ha esetleg nem tudnád, hogy az mi, akkor még erről is adnak egy rövid, de érhető tájékoztatást, nem kell külön rákeresni.

Fontos még a minőség. Mint mindenben, itt is figyelni kell arra, hogy megfelelő minőségű napelem kerüljön felszerelésre, hiszen így érhetjük majd csak el, a kívánt eredményt.

Úgyhogy én el is döntöttem, hogy csak profikra fogom bízni ezt a feladatot, nem szeretnék kísérletezgetni. El is határoztam magam, és árajánlatot kértem a Napelem pályázatok csapatától.

Ha te is napelemen gondolkodsz, akkor ajánlom figyelmedbe a napelem állami támogatás kulcsszóra hallgató oldalakat és cikkeket. Érdemes elolvasni többet is, hogy biztos döntést tudj hozni, és a legjobb szakembereket tudd megbízni.