Családi fotózás stresszmentesen

Ha az ember főállású családanya és nem mellesleg dolgozó nő, abban biztos lehet, hogy egy percig sem lankadhat a figyelme. Ide már nem elég, ha ginkgo bilobát szed az ember, vagy különböző vitaminokkal serkenti az agyát. Számon kell tudni tartani, hogy mi történik a munkahelyeden, hogy milyen eredményeket produkálnak a gyerekek az iskolában, hogy minden rendben megy-e a háztartásban és, hogy jól működik-e a férjeddel való kapcsolatod. Minden leendő anyának és háziasszonynak elmondom, hogy nem könnyű.

Megéri azonban a sok fáradozás és áldozathozatal, hiszen borzasztóan megbecsültnek érzem magam a családom által. A gyermekeim és a férjem is folyamatosan hangoztatják, hogy milyen hálásak értem és, hogy mennyire szeretnek. Így aztán bármennyire is fárasztó sokszor, egy szavam sem lehet, mert nagyon összetartó és szerető kis család vagyunk.

Pont emiatt szeretem magunkat meglepni néha kisebb programokkal és ajándékokkal, aminek tudom, hogy mindenki nagyon örülne. Tavaly karácsonykor egy újszerű ajándékötletem támadt. Egy családi fotózást ajándékoztam magunknak, mert ilyenben még sosem volt részünk. A gyerekek hatalmas izgalommal fogadták és a férjem is díjazta az ötletet, hiszen még mi magunk sem voltunk ilyen fotózásokon az esküvői jegyes fotózásunkat leszámítva.

Nem ugyanazt a szakembert kerestem meg azonban, hiszen vele azóta nem tartjuk a kapcsolatot, és nem is vagyok biztos, hogy még a szakmában dolgozik. Meg voltam lőve, mert más szakembert nem ismertem, így csak beírtam a keresőbe, hogy “családi fotós budapest“.

Így találtam meg végül Szoboszlai Krisztit, aki álmaink fotósa lett. Kriszti nem évtizedek óta van a szakmában, azonban annál profibb a munkavégzése. Karrierútját közgazdászként kezdte, majd csokoládémester és kávézótulajdonos is volt, végül pedig a fotózás szerelmeseként állapodott meg. Rengeteg tapasztalattal rendelkezik és sosem találkoztam még ilyen pozitív hozzáállású fotográfussal. Professzionális gépkarral vállal fotózást elsősorban Budapesten és Pest megyében, de esetenként országosan is.

Családi fotózások mellet kismama, jegyes, esküvői, gyermek, portré és glamour fotózást is vállal. Továbbá a fine art és az élményfotózás is szerepel a szolgáltatásai között.

A család fotózás kategóriájában több csomag közül lehet válogatni. Első lépésként el kell dönteni, hogy beltéri, vagy kültéri fotózást szeretnénk. Mindkettőnek megvan a maga szépsége, és rengeteg gyönyörű hely áll rendelkezésre bármelyik opciót is választjátok. Ez azonban teljesen rajtatok áll, hogy milyen képeket akartok, és hol érzitek magatokat a legjobban. Ezt követően egy alap, egy exkluzív és egy VIP csomag közül lehet választani. Ezeknek az árazása a csomagok tartalma alapján történik. Az elsődlegesen eltérő tényező a fényképek mennyisége.

Kriszti a profi fotók elkészítése mellett a jókedv megőrzésére és a kellemes időtöltésre törekszik. Pont emiatt javasolja, hogy ha kisgyermek is fog a fotókon szerepelni, ajánlott hozzá és az alvási ritmusához igazítani az időpontot, hogy biztosan ne legyen nyugtalan a fotózás idején, és minden zökkenőmentes legyen.

Az, hogy a fotókon milyen ruhában, sminkkel, hajjal jelentek meg, nem szól bele. Érdemes attól függetlenül összeöltözni, vagy legalábbis a ruhák színvilágát egymáshoz igazítani, hogy a képek színharmóniája szebb legyen. Mi például a karácsonyi témának megfelelően piros és fehér színekben pompáztunk.

A fotózást végül egy Kriszti által ajánlott stúdióban ejtettük meg, és életünk eddigi egyik legjobb élménye volt. A gyerekek nagyon élvezték az egész folyamatot és Kriszti nagyon jól szót értett velük, így nem volt gond az instruálásukkal. Mi is egy kikapcsolódásként éltük meg az időpontot férjemmel, és pár közös, romantikusabb anyás-apás kép is készült rólunk.

Hihetetlenül elégedettek vagyunk az elkészült képekkel, és a rokonok, ismerősök sem győzték dicsérni őket. Kriszti nem csak a legjobb családi fotós Budapest területén, de egy csodálatos ember is, akinek mindezt köszönhetjük. Mindenkinek ajánlom őt, aki fotóst keres, és biztos vagyok benne, hogy még mi is visszatérünk majd hozzá.