Kondenzációs kazán vagy hőszivattyú? Melyik a jobb?

Annyi fűtési rendszer létezik, már nem is tudom, melyiket éri meg jobban használni! A boltban szerettem volna korszerűsíteni a fűtési rendszert, de nem tudtam eligazodni a rengeteg opció között, hiszen nekem mind ugyanolyan volt.

De szerencsére a klimaglobal.eu oldalon találtam egy cikket arról, hogy a Kondenzációs kazán vagy hőszivattyú a jobb fűtési rendszer és mik a különbségeik.

Természetesen mindkettőnek vannak előnyei és hátrányai is. Nem volt másik olyan oldal, ahol ezt a két lehetőséget hasonlítják össze, de a klimaglobal.hu oldalon szerencsére elég részletesen írnak erről, ezzel megkönnyítve az emberek dolgát.

Itt le van írva mindkettő előnye és hátránya is, így ezek alapján sokkal könnyebben tudok dönteni. Itt az összes fontosabb különbségről is tájékozódhattam. Jó, hogy van egy olyan oldal, ahol a hátrányait is összegyűjtik annak a fűtésnek, amit amúgy ők szerelnek be.

A Kondenzációs kazán vagy hőszivattyú versenyt egyébként a hőszivattyú nyerte, mivel annak a kondenzációs kazánnal szemben nincsen káros kibocsátása, nem kel az ingázó gáz árakkal számolni, és a telepítése akkor olcsóbb is, ha nincs a helyszínen már kondenzációs kazán.

A hőszivattyú a természet energiáit használja, teljesen zöld, csak egy kis áramot használ pluszba. Szerintem ez egy remek fenntartható fűtési forma, ami előtt nagy jövő áll.

Szerencse, hogy megtaláltam a klimaglobal.eu oldalt, ahol nem csak ennek a hőszivattyúnak a fajtáit és a működését írják le, hanem szembe állítják az egyik legnépszerűbb, legelterjedtebb fűtési formával is, ezzel megkönnyítve az érdeklődők döntését.