Nagy hasznát vehetjük a vadriasztó sípnak

Egy jó ideje azt vettem észre, hogy elég sok mindent vásárolok az internetről. Míg kezdetben ruhákat, cipőket és műszaki cikkeket vásároltam inkább, ma már a skála kibővült. Így például az egészségre igen jótékony hatással bíró ginkgo biloba termékeket is a neten vásárolom meg. Legutóbb pedig pont egy vadriasztó sípra volt szükségünk, és azt is a neten találtuk meg.

vadriasztó síp

Az autofelszerelesek.hu volt az a webáruház, ahol megtaláltuk a számunkra tökéletes vadriasztó sípot. Érdekesség, hogy az első vadriasztó sípot a 19. században találták fel és azóta számos változata létezik.

Az autós vadriasztó síp egy olyan eszköz, amelyet az autóban használnak, hogy elriasszák a vadállatokat az útról vagy az autó közeléből. Ezek általában ultrahangos hanghullámokat bocsátanak ki, melyek a vadállatok számára zavaróak, kellemetlenek, és ezzel elkerülhető, hogy azok az autóhoz vagy az úttestre menjenek. Ilyen vadriasztókat kínál az autofelszerelesek.hu is.

Az autós vadriasztók egyébként különféle formában és méretben kaphatók. Vannak olyan típusok, melyeket a járműhöz rögzítenek, például a külső visszapillantó tükörre, vagy az autó felső részére, míg mások egyszerűen az autóba helyezhetők, és magasabb vagy alacsonyabb frekvenciájú hangokat bocsátanak ki, attól függően, hogy milyen állatokat szeretnének elriasztani.

Az autós vadriasztók használata sok előnnyel jár. Az autofelszerelesek.hu webáruházban kapható készülékek is segítenek elkerülni a vadállatokkal való ütközést, ami gyakran súlyos károkat okozhat az autóban, emberi sérülést és akár halálos kimenetelű is lehet egy ilyen baleset. Ezek a riasztók hatékonyan riasztják el a vadállatokat, ezzel az állatokat is megvédik, mivel a vadak gyakran az úttestre tévednek és ott könnyen balesetet okoznak.

Az autofelszerelesek.hu webáruházban is kapható Siren7 vadriasztó rendszerek igen hatékonyan működnek. A telepítésük és a működtetésük is költséghatékony. Kiválóan alkalmazhatók azokon a területeken, ahol gyakoriak a vadállatok és az autósok nagyobb kockázattal számíthatnak az ütközésre. Az ilyen rendszereknek köszönhetően csökkenhet a vadállatokkal való ütközések száma, így javítható a közúti biztonság és csökkenthetők az autóban és az állatokban okozott károk.

A vadriasztó síp használatával akár több milliós károktól is megkímélhetjük magunkat. Ez a rendszer úgy működik, hogy 120 dB hangerőt meghaladó hangon hívja fel magára a figyelmet, így jelzi a vadállatok számára az érkező járművet.

Érdemes tudni róla, hogy nemcsak a a vadakat, hanem a háziállatokat is elriasztja. Így a kutyák, macskák is nagyobb biztonságban lehetnek.

Világszerte igen gyakoriak azok a balesetek, melyekben vadállatokat gázolnak el. Az Amerikai Egyesült Államokban évente több mint 1,5 millió vadállatot ütnek el az autók. A statisztikák szerint Magyarországon is gyakoriak az ilyen balesetek, évente átlagosan 4-5000 vadgázolás történt. A leggyakrabban őzek, szarvasok és vaddisznók a baleset érintettjei. Az ilyen balesetek komoly kockázatot jelentenek, ennek csökkentése érdekében pedig fontos, hogy az utak mentén is legyenek vadriasztó rendszerek és persze az autós vadriasztók használatának is nagy jelentősége van.

Ha pedig már az autofelszerelesek.hu-n járunk, érdemes alaposan körülnézni a kínálatban. Hisz itt kedvező árakon tudunk vásárolni. A megrendelt terméket akár 24 órán belül országosan házhoz szállítják. Emellett húsz év tapasztalattal, segítőkész csapatként várják a vásárlókat. A keresés is egyszerű, az autó, a termékkategória és a gumiméret alapján is kereshetünk.

Olyan termékeket találunk itt, melyek a vezetési élményt teszik még jobbá. Olyan hasznos dolgokat, mint a kerékpártartó, a tetőbox, a tetőcsomagtartó. Vagy akár a tetőre is vásárolhatunk kerékpártartót, de van itt hólánc, vadriasztó, autószőnyeg és csomagtértálca is.

A kínálat igen széles, érdemes alaposan feltérképezni, hisz számos olyan autófelszerelést megkapunk itt, melyek segítségével egyszerűbbé, könnyebbé válik az utazás.